ÉRTESÜLJ ELSŐNEK AZ ÚJDONSÁGAINKRÓL! Görgess az oldal aljára és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess legújabb termékeinkről, videóinkról és érdekes tartalmainkról!

Blog

A DMC Mouliné hímzőfonalak csodája

Antal Ágnes
2021.09.14 12:10
A DMC Mouliné hímzőfonalak csodája

Az osztott hímzőfonál hazánkban kevésbé ismert, hiszen nagyon sokáig csak az ún. szimpla, 2 szálból sodort  hímzőfonalakat lehetett a boltokban kapni. Mára viszont már bővült a választék és itthon is elérhetőek lettek a Mouliné (osztott) hímzőfonalak, mely sokrétű hímzést tesznek lehetővé. A 6 szálra osztható fonalat igen változatosan lehet használni, hiszen 1-2-3-4-5 vagy 6 szállal is lehet külön-külön dolgozni. 

Személy szerint sok márkát kipróbáltam, mire megtaláltam azt a hímzőfonalat, amely mellett végleg elköteleztem magam, ez pedig a DMC Mouliné osztott hímzőfonala. Ezek a fonalak duplán mercerizált egyiptomi pamutból készülnek, gyönyörű fényűek és a legkeresettebb hímzőfonalak a világon. Prémium minőségűek (melyet persze az ára is tükröz), de aki komolyan szeretne foglalkozni a hímzéssel, annak ezt a márkát tudom jó szívvel ajánlani.

Két nagyon fontos különbséget tapasztaltam a többi márkához képest:

1. A DMC fonala nemcsak gyönyörű fényű, de selymes tapintású is, melynek akkor látom igazi hasznát, amikor szedem szét a szálakat. Mivel ritkán dolgozom 6 szállal, ezért nagyon fontos a számomra, hogy a szálak szétválasztásakor azok ne gabalyodjanak össze. A DMC fonál selymessége végett sokkal könnyebb a szálakat szétválasztani és ez egy óriási különbség a többi, általam kipróbált márkával szemben.

2. Egyszerűen csodálatos a színpalettája. Több, mint 500 árnyalata elérhető a DMC Mouliné fonalaknak, sőt külön kapható színkártya is, mely a teljes színválasztékot tartalmazza. Én magam is beszereztem egyet és a munkám során gyakran forgatom is. A csodás színekben pompázó DMC hímzőfonalak ráadásul 100%-ban színtartóak és színhűek, 60 fokban moshatóak.

Amellett, hogy könnyen és gyönyörűen lehet velük dolgozni, ez a két nagy előny volt az, amiért úgy döntöttem, hogy a DMC Mouliné fonalakat fogom kínálni Nektek a webshopomban. 


 MIÉRT ELŐRE ÖSSZEÁLLÍTOTT SZÍNCSOMAGOK KAPHATÓAK A WEBSHOPBAN?

Emlékszem, rengetegszer megjártam azzal, hogy a képernyőn keresztül kiválasztott színek a valóságban teljesen máshogy néztek ki. Mivel vidéken lakok és itt nálunk sajnos nem kapható DMC Mouliné hímzőfonala, kénytelen voltam interneten keresztül megvásárolni őket. Órákon át böngésztem a színeket, próbáltam a képernyőn megjelenő színekből kiválasztani azokat, amire szükségem lehet.... ez nem csak azért volt nehéz, mert a DMC-nek 500 színe van, hanem azért is, mert ahány monitor, annyi féle különböző színárnyalatúnak tűnt ugyanaz a szín. Megrendeltem, vártam, megérkezett a csomag, izgatottan kibontottam és hát az esetek 50-60%-ban nem olyan volt az a színárnyalat, amilyet szerettem volna.

A másik nehéz feladat, hogy az ember összeválogassa az egymáshoz szépen illő, egymást kiegészítő vagy éppen kiemelő színeket. Megmondom őszíntén, én ezt nagyon imádom csinálni. :) Hosszú órákon át képes vagyok válogatni és keresni a megfelelő színeket, hogy végül egy gyönyörű színpalettát kapjak, amellyel bátran dolgozhatok, mert tudom, szép és harmonikus lesz a végeredmény. A színek kiválasztásához azt gondolom, hogy kell egy bizonyos érzék. Valakiben megvan, valakinek pedig ez igen nehezen megy és szívesen elfogadna segítséget.

Ebből a két okból kifolyólag gondoltam azt, hogy úgy tudlak leginkább segíteni Titeket, ha Nálam kész színpalettákat találtok. Mivel nagyon gondosan válogattam össze a webshopomban elérhető 6 csodás színpalettát, így bátran dolgozhattok velük, színek tekintetében biztos, hogy harmóniát fog sugallni az alkotásotok. 

     


A színpalettáim választékát folyamatosan bővíteni fogom, mindig leszenk az évszaknak, ünnepnek megfelelő színpaletták és "örök klasszikusok" is, melyhez bármikor nyúlhattok ;)

Jó hímzést kívánok,

Ági